The dutch recipe Stamppot boerenkool met rookworst! Ingredienten (voor 2-3 personen 300g boerenkool; 750g kruimige aardappelen; 1 rookworst (225g is genoeg een scheutje melk; zout en peper. Apr 24, 2016 by arrisje. Boerenkool Stamppot (kale hodgepodge literary translated farmers cabbage hodgepodge) is a dutch dish of mashed potatoes mixed with kale. Een boerenkool stamppot met een Frans smaakje. Serveer per persoon op een bord een flinke schep stamppot, gegarneerd met de augurken, een stukje rookworst en spek. In het midden een stukje boursin steken.

But alot of people like.

Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn een trainer aantal vaste hoeveelheden waarmee je voor (ook grotere) groepen kunt inschatten hoeveel je ongeveer per persoon nodig hebt 500 gram bereide stamppot (boerenkool per persoon. Hoe krijg ik de lekkerste stamppot? Hoeveel aardappelen doe ik dan bij hoeveel boerenkool. Hoe is de verhouding het beste? Ik weet niet voor hoeveel personen je kookt, maar reken op 350. Als je van een klassieke boerenkool stamppot houdt, doe je er goed aan om eens een stamppot te maken. Een stamppot is relatief eenvoudig te bereiden, na een tijdje zal er een overheerlijke maaltijd op tafel staan. Voeg de boerenkool toe en smoor deze diarree in circa 15 minuten tot het slinkt. Stamp in de pot en verrukkelijke vissticks (peultjes stamppot met vissticks). 1,2 kilogram panklare boerenkool of 2 pakken. Diepvries boerenkool (samen 800 gram verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Hoeveel heb ik ongeveer nodig per - persoon dieet '


Laatst aangepast: 17 mei. 2010, 11:55 15 keer bewaard. Bereiden, hoeveelheden, het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn een aantal vaste hoeveelheden waarmee je sterk voor (ook grotere) groepen kunt inschatten hoeveel je ongeveer per persoon nodig hebt: * bij de standaard aardappel-vlees-groente: o iets meer (100-150 gram) vlees als het om los vlees. Je hebt dus bijv 300 gram spruiten nodig omdat je er de buitenste blaadjes af moet halen. O 2/3 gemiddelde aardappels per persoon * reken ongeveer 100 gram vlees/150 gram vis per persoon als dit in het gerecht verwerkt wordt (bijvoorbeeld gehakt of kip door de saus of lasagne) gram gedroogde pasta per persoon gram rijst per persoon * 500 gram bereide.

Klassieke boerenkoolstamppot - recept - allerhande


Snijd de preien in de lengte kruiselings in zodat je kwasten krijgt. Spoel die schoon onder de kraan, laat uitlekken, en snijd in stukken van ongeveer een halve centimeter. Schil de uien en snipper ze grof. Doe de schoongemaakte groenten in de pan, en verhit op laag vuur totdat de erwten gaar zijn (anderhalf tot drie uur, de spliterwten moeten stukkoken). Haal het vlees uit de pan, verwijder botten of botjes en eventueel kraakbeen, en snijd het fijn. Haal het zwoerd van het spek als dat eraan zit, snijd het spek in blokjes. Doe het vlees terug in de pan.

Inderdaad, dat houdt afkoelen tegen. Maar zeker in de zomer (hoewel je dan waarschijnlijk geen snert maakt) moet je de pan wel met iets afdekken, al is het maar met vliegengaas. En tenslotte nog een tip die zó vanzelfsprekend is dat ik hem vergeten was te vermelden: je roert natuurlijk nóit in de pan met een lepel die in je mond is geweest! Voor 3 liter maaltijdsoep (6 tot 12 personen voorbereiding 20 minuten; bereiding anderhalf tot drie uur; wachttijd én dag. 500 gr spliterwten 1 stuk hamschijf (met bot dus) van 500 gr, spareribs, of twee varkenspootjes 100 gr ontbijtspek of zuurkoolspek aan én stuk, liefst met zwoerd 1 rookworst 2 flinke uien 1 winterwortel 2 preien 1 knolselderie 2 aardappelen 1 bos bladselderie peper en zout naar smaak 2 liter water om te beginnen brood. Bereiding, spoel de spliterwten in een zeef onder stromend water.

Ze hoeven niet te weken. Breng ruim water aan de kook, doe de erwten erin, met hamschijf en spek. Breng opnieuw aan de kook, schuim. Blijft het kookvocht erg troebel, schep dan eventueel na enkele minuten vlees en erwten uit de pan, en zet opnieuw op met schoon water. De rookworst gaat nog niet in de pan. Terwijl de erwten en het vlees zachtjes koken bereid je de groenten voor: snijd de schil van de knolselderie, schil de aardappelen, en snijd knolselderie en aardappelen in blokjes. Schil of schrap de winterwortel schoon, halveer hem in de lengte en snijd de halve springtouw wortels in plakjes (je krijgt dus halve cirkels).

Wat is de juiste verhouding aardappelen

Eigenlijk is dat onder normale omstandigheden helemaal niet nodig, ik doe het dan ook nooit. Toch, voor degenen die een tienliterpan in de koelkast kwijt kunnen en hun twijfels hebben over de klimatologische omstandigheden in hun keuken is dit misschien een handige tip. Op de basispagina voor het maken van bouillon staat hoe je soep het beste snel kunt laten afkoelen. Andere coquinaria-bezoekers hebben me vervolgens spontaan gemaild met allerlei tips. Zo moet je snert vooral niet in aluminium pannen bewaren. En als vrouwen hun maandstonde doormaken kan de soep gaan schiften. Iemand mailde me ook dat je de deksel niet op de pan moest laten zitten bij het afkoelen.

hoeveel boerenkool stamppot per persoon

hoeveel heb ik ongeveer nodig per - persoon

Een hele pan vol kon ik zó weggooien. Onder sommige omstandigheden bederft voedsel waar je bij staat. Bouillon verzuurt, brooddeeg rijst de kom uit, mayonaise schift. Je kan doen wat je wilt, maar het bederf hangt letterlijk in de lucht. Bijvoorbeeld als er onweer dreigt. Of als er vreemde organismen in de lucht rondzweven. De klager vond dat ik bij dit recept moet bloedgroep melden dat de erwtensoep snel moet afkoelen en in de koelkast moet worden bewaard.

Hoeveelheden, ik natriumbicarbonaat krijg mailtjes van mensen die willen weten voor hoeveel personen dit recept is bestemd. Als standaard geldt dat je van een maaltijdsoep een halve liter per persoon serveert. Welnu, als je heel erge honger hebt na een inspannende dag is onderstaande goeveelheid voor vier personen, is het de dag na kerstmis dan is het genoeg voor twaalf personen. Aangezien én pakje spliterwten 500 gram bevat en snert heel goed in de koelkast of vriezer te bewaren is, zou ik aanraden gewoon onderstaande hoeveelheid te maken en eventuele resten in te vriezen. Tenzij je twintig man wilt voederen natuurlijk. Iemand mailde heel teleurgesteld en boos dat de snert was mislukt, hij was zuur geworden, en hij had het recept naar de letter gevolgd! Dat vind ik natuurlijk heel naar, en ik hoop dat het hem een volgende keer wel lukt. Het is een feit dat snert soms kan verzuren. Ik heb dat zelf meegemaakt toen ik jaren geleden tijdelijk in een hél vochtig huisje woonde.

Weetjes: boerenkool, wat koken we vandaag

De Nederlandse keuken kent weinig internationaal beroemde gerechten, maar snert komt toch aardig in de buurt. Deze stevige maaltijdsoep is ideaal om in grote hoeveelheden te maken voor grote gezelschappen, of om in gedeelten in te vriezen. In echte hollandse erwtensoep hoort varkensvlees. Overigens is het, net als bij veel andere traditionele gerechten, niet mogelijk om én recept te geven, iedereen heeft zijn eigen variant. Dit is de mijne. Meer erwtensoep op Coquinaria op deze site is een andere erwtensoep te vinden die geheel zonder vlees is (dus geschikt voor vegetariërs en iedereen die geen varkensvlees eet). . En hier is een bouillon vast voor de vastentijd, gemaakt met erwten.

Hoeveel boerenkool stamppot per persoon
Rated 4/5 based on 868 reviews