Deze werking wordt niet door wetenschappelijk onderzoek ondersteund. Standplaats en verzorging Begonia, de begonia houdt van een lichte en niet zonnige standplaats, hoe meer licht des te beter. De begonia is een plant die licht vochtig, maar nooit nat mag staan, want dan gaan de wortels rotten. In de groeiperiode hebben ze twee keer per week water nodig en in de winter alleen als ze in de woonkamer hebt staan én keer per week. Sproeien nooit doen, omdat het bijna automatisch leidt tot meeldauw op bladeren. Omdat de plant wel houdt van hoge luchtvochtigheid is het het beste om een schoteltje met met kiezel en wat water te vullen en de pot daarop te zetten. Zet de plant niet te dicht bij de verwarming. Hoe de begonia overwinteren.

katten en honden die groen eten. . bevat geen eetbare delen voor mensen. Van sommige soorten begonias wordt de bladstengel gegeten en andere soorten schijnen een medicinale werking te hebben.

Het zijn boeken doorgaans hybriden op basis van de aardappelen uit de himalayas in noord-India afkomstige begonia rex waar hij in 1850 werd ontdekt in Assam. Etymologie begonia rex, de botanische naam van het geslacht is Begonia. De naam Begonia werd in 1690 bedacht door de Franse Franciscaner monnik en botanist Charles Plumier. Hij vernoemde het geslacht naar Michel Bégon, voormalig gouverneur van de Franse kolonie haïti die plumier begeleide op zijn reizen in de Franse Antillen om planten te verzamelen. In 1753 werd de naam Begonia overgenomen door. De soortnaam Rex is Latijn voor koning, een verwijzing naar de superieure bladeren van deze begonia. Beschrijving Bladbegonia, de begonia is een vijfentwintig centimeter hoge, kruidachtige plant. Uit de risomateuse wortel groeien vlezige stengels, die zijn voorzien van bladeren met prachtige patronen in combinaties van crème, grijs, zilver, groen, rood, paars en zwart. Er bestaan asymmetrische, lancetvormige, hartvormige, spiraalvormige en gekrulde bladeren, doorgaans met een getande rand. Aan de onderkant en aarde randen zijn de bladeren behaard. De bloemen van de Bladbegonia zijn vrij onopvallend.

Bladbegonia giftig - tuinadvies


Crown Of Thorns Plant Propagation: How to propagate Crown Of Thorns - crown of thorns cellulitis plant propagation is generally through cuttings, which is a fast method of establishing the plant. They can produce seed vergroot if they bloom, but germination is fickle and it is much easier to establish plants from cuttings. This article will help. In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de bekende Bladbegonia, begonia rex, een plant met prachtige gekleurde en getekende bladeren. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe kun je ze vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent Begonia rex. Tags/labels: RobsTuinplanten, robsKamerplanten, begonia, bladbegonia, begonia is een uit bijna tweeduizend soorten bestaand geslacht van (sub)tropische planten die, samen met het geslacht Hillebrandia, de begoniafamilie of Begoniaceae vormt. De meeste begonia soorten groeien in tropische iten de bloeiende begonias die we in de huiskamer tegenkomen zijn ook begonias die speciaal voor het blad worden gekweekt.

4 restaurants in de buurt van, zeughaus OpenTable


Daarom dat Seniorennet probeert haar bezoekers de lijst te geven met giftige planten. Wij raden u aan om de namen (indien mogelijk, de latijnse) van uw kamerplanten te kennen. In geval van nood zal het opzoekingswerk erdoor vergemakkelijkt worden en zal men sneller kunnen handelen. Voorafgaande opmerkingen, deze lijst is onvolledig. Ze somt de planten op die het meest voorkomen. In geval van intoxicatie met een plant niet vermeld op de lijst, wil niet zeggen dat ze niet giftig is; neem liever contact op met het Antigifcentrum. De planten die vetjes in de lijst voorkomen moeten als zeer giftig beschouwd worden.

bladbegonia giftig

De bessen van Hulst veroorzaken eveneens vervelende diarree bij het jonge kind. Bloembollen van, hyacint, tulp en Narcis worden vaak verward met uien en worden dan gebruikt in slaatjes of soep. Kort na de inname moet men braken, wat over het algemeen de ernst van de vergiftiging vermindert. Diarree en abdominale pijn vervolledigen het geheel. Het is dus af te raden bloembollen op dezelfde plaats te bewaren als uien of sjalotten. Het water waar snijbloemen een tijdje instaan wordt verrijkt met allerlei stoffen voortkomende uit de twijgen. Er kunnen zich eveneens bacteriën ontwikkelen.

Misselijkheid werd gemeld na incidentele inname van plantwater van narcissen en meiklokjes. Vaak stelt zich bij het Antigifcentrum bij een oproep het probleem identificatie van een plant. Het is niet altijd gemakkelijk om aan de telefoon "een eetschema groene plant met kleine ovale blaadjes" te herkennen. In geval van nood moet men dan zijn licht opsteken bij een bloemist wat een aanzienlijk tijdverlies betekent. Wat dus ten alle tijde moet worden vermeden.

5 Tips voor buikvet Verbranden - afvallen Experts

Ingeslikt, kunnen zij, vooral wanneer ze nog groen zijn, spijsverteringsstoornissen veroorzaken. De planten van de grote, azalea-familie en de, rhododendrons kunnen een krachtig gif bevatten, het'grayanotoxine' dat zich in de bladeren bevindt. Het is capitool moeilijk te voorspellen of dit gif zich al dan niet in een bepaalde variëteit bevindt. Het is dus voorzichtiger deze plant buiten bereik van kinderen en huisdieren te plaatsen, zelfs wanneer ernstige vergiftigen zich, ten gevolge van kleine innames, nog niet hebben voorgedaan. Hulst hoge gelden als traditionele eindejaarsversiering. Maretak heeft de reputatie een zeer giftige plant te zijn. In praktijk, brengt de inname van enkele bessen over het algemeen slechts een gastro-intestinale irritatie teweeg.

bladbegonia giftig

5 Scheertips: hoe je baard Glad

De rode of witte bladeren zijn buitengewoon verleidelijk. Het sap van deze plant is licht irriterend en kan een gastro-enteritis veroorzaken (braken, diarree). Het melksap van andere euphorben dan de kerstster irriteert meer dan dat van Euphorbia pulcherrima. De doornen van de euphorbia milii of Christusdoorn kan pijnlijke verwondingen veroorzaken. Wanneer het sap van de euphorbia lactea in baard contact komt met het oog dan kan een ernstige kerato-conjunctivitis optreden. Bij het snoeien of verpotten van Euphorbia dient men handschoenen te dragen en zijn ogen te beschermen. Het is belangrijk zijn handen te wassen wanneer men in aanraking komt met het sap van Euphorbia : het irriterend effect kan enkele uren later optreden en de vorming van blaasjes kan zelfs 12 uren na de blootstelling optreden. De kleine vruchtjes van. Solanum Pseudocapsicum of het oranje-boompje zijn niet eetbaar.

Deze plant is best onbereikbaar voor kinderhandjes tot wanneer men kan uitleggen dat deze plant giftig is en best niet aangeraakt wordt. De, ziet philodendrons behoren tot dezelfde plantkundige familie van de dieffenbachia, namelijk de aronskelkachtigen. De bladeren van sommige Philodendronsoorten bevatten oxalaatkristallen verantwoordelijk voor slijmvliesirritaties en vergelijkbaar met deze veroorzaakt door dieffenbachia. De groep van de, ficus (Ficus benjamina, ficus elastica of rubberplant.) bevat veel gekende kamerplanten. Het inslikken van een stukje ficusblad veroorzaakt een beetje diarree te wijten aan de laxerende eigenschappen van het melksap. Voor ficus werd nog geen enkele ernstige vergiftiging gemeld. De, euphorbia (wolfsmelkachtigen) vormen eveneens een grote groep binnenhuis- en tuinplanten. Onder de kamerplanten is de euphorbia pulcherrima of Kerstster zeer gekend.

5 x populairste boekweit recepten - i love health

Heel veel vergiftiging gebeurd door onschuldig lijkende kamerplanten. Planten die je overal ziet, kunnen schoonmaken ernstige intoxicatie veroorzaken. In 1999 werd het Antigifcentrum.953 maal geconsulteerd voor intoxicatie met een plant en 78 van deze oproepen betroffen jonge kinderen, in het bijzonder kinderen in de leeftijdsgroep 1-2 jaar. Alhoewel ernstige intoxicaties vrij zeldzaam zijn, is het contact met sommige planten onaangenaam, zelfs pijnlijk. Eén van de meest courante, te mijden, kamerplant,. Bij het kauwen op een blad, worden de slijmvliezen intens geïrriteerd waarbij overvloedige speekselvloed, rauwe stem, moeilijkheden bij het slikken en soms zelfs ademhalingsmoeilijkheden optreden. Deze symptomen worden veroorzaakt door irriterende bestanddelen (proteolytisch enzyme, calciumoxalaatkristallen). De ervaring leert ons dat vergiftigingen veroorzaakt door dieffenbachia vooral bij zeer jonge kinderen, tussen 6 maand en 1 jaar, voorkomen.

Bladbegonia giftig
Rated 4/5 based on 750 reviews