Over het algemeen houden we dat alleen niet zo lang vol. De dwarse buikspier zorgt ervoor dat de ingewanden op de plaats blijven en je zo stabiel mogelijk kan staan en bewegen. Voorspanning, de dwarse buikspier vertoont wat eerder activiteit dan spieren die een bepaalde beweging veroorzaken. Ze zijn belangrijk voor een zogenaamde pre-contraction. Deze pre ( voor) contraction (spanning) heet ook wel voorspanning. Het kan zijn dat voorspanning bij iemand met klachten onder in de rug, niet goed werkt. De voorspanning is belangrijk voor het stabiliseren van je wervelkolom voordat er bepaalde bewegingen plaatsvinden.

trainingsschema buikspieren min of meer automatisch in gang gezet. Je dwarse buikspieren aanspannen terwijl dit eigenlijk niet persé nodig is, is mogelijk.

De linea alba is een soort witte lijn die van je navel doorloopt tot aan je schaambeen. De ligging van de dwarse buikspier is van buitenaf redelijk lastig te achterhalen. Het gaat om een positie net binnen de schuine buikspieren, die ervoor zorgt dat onze buik als geheel op een strakke manier in elkaar komt te zitten. De dwarse buikspieren liggen net binnen de schuine buikspieren en daarmee ook vlakbij de rechte buikspier. De rechte spier is het meest belangrijk voor het vormen van het bekende sixpack. De musculus transversus abdominis draagt wel bij aan de stabiliteit, maar we krijgen de spier over het algemeen niet goed te zien wanneer dus we naar onze buik kijken. Wat is de functie van de dwarse buikspier? Je gebruikt de dwarse buikspier over het algemeen niet heel bewust. Het valt dan ook niet mee om de musculus transversus abdominis op commando aan te spannen. We tabel gebruiken de spier onder andere wanneer we braken of moeten urineren. Dit komt omdat we vanuit de buik kunnen persen of aanspannen.

trainingsschema buikspieren

5 Beste sixpack oefeningen Trainingsschema en 3 fouten


Waar ligt de dwarse buikspier in je lichaam? De dwarse buikspier ligt aan de binnenkant van je schuine buikspieren. Het is de diepst liggende buikspier, waardoor hij vooral invloed heeft op je ademhaling en je onderliggende organen. Een erg belangrijke spier dus zou je zeggen. De dwarse buikspier wordt bachbloesem ook wel de expiratiespier genoemd. Ofwel de spier die helpt voor het uitademen. De spier hecht als oorsprong aan op de kraakbeenderen van de onderste 6 ribben. Als eindpunt hecht de spier aan op de linea alba (peesplaat die bescherming geeft aan alle inwendige organen).

Buikspieren, trainingsschema : 9 Effectieve oefeningen


Je kan hammer curls zittend, staand, met twee armen tegelijk of om en om uitvoeren. En verder natuurlijk ook de triceps de volle aandacht geven, al dan niet in én armentraining. Je kan triceps weliswaar minder goed 'showen maar ze zorgen wel mooi voor tweederde van de omvang van je bovenarmen!

trainingsschema buikspieren

Breng de gewichten nu richting de schouders en probeer daarbij zo min mogelijk je ellebogen te bewegen. In de eindpositie wijzen je handpalmen naar je lichaam toe. Laat de dumbbells gecontroleerd terug omlaag gaan. Bij deze oefening moet je je rug goed tegen de leuning houden (schouders naar achteren) en puur uit je armen tillen. Zorg er ook voor dat je je polsen gedurende de oefening recht houdt. Nog enkele opmerkingen, bicepstraining kan je prima combineren met rugtraining, omdat de spieren bij de meeste rugoefeningen al flink worden aangeroerd.

De bicepsoefeningen doe je uiteraard ná de (zware) rugoefeningen. Nadeel hiervan is dat je wat minder dood hoog in gewicht zal kunnen gaan bij de isolerende bicepsoefeningen, maar het gaat om het effect van de totale training. Als je de bicepstraining wil laten overgaan in training van de onderarmen (die vaak vergeten worden!) probeer dan de hammer curls eens. Deze pakken zowel je biceps als je onderarmen aan. Het zijn gewone dumbbell curls waarbij je de dumbbell als een hamer vasthoudt, dus met de handpalmen naar de zijkant van je lichaam wijzend.

Trainingsschema voor Strakke, buikspieren

One-Arm Preacher Curls, voor deze oefening heb je een dumbbell en een zogenaamd preacherbankje nodig. Wanneer je niet de lever beschikking hebt over een preacherbankje kan je ook een trainingsbankje met verstelbare leuning gebruiken. Ga zitten en pak met de ene hand de dumbbell vast en met je andere hand de bovenkant of de zijkant van de armleuning zodat je in balans blijft. Houd het gewicht omhoog en laat vervolgens je arm langzaam (!) naar beneden zakken en weer terug, waarbij je de biceps hard aanspant. Bij deze isolatieoefening pak je de hele spier hard aan, met enige nadruk op de onderkant. Deze oefening voer je uit op een trainingsbankje met verstelbare leuning, die je op circa 60 graden van de grond afstelt. Ga op het bankje liggen en plaats je voeten op de grond op schouderbreedte. Neem een dumbbell in iedere hand en laat de armen naar beneden hangen.

trainingsschema buikspieren

5 Beste sixpack oefeningen, trainingsschema en 3 fouten

Zorg ervoor dat je de schouders gedurende de oefening goed naar achteren houdt (beweeg de schouderbladen naar elkaar toe). Houd je polsen recht gedurende de hele beweging, en houd je bovenarmen stil naast je lichaam. Veel pillen sporters krijgen op den duur last van hun polsen als ze de barbell curl met een rechte stang uitvoeren. De oplossing is een zogenaamde ez-stang met lichte buiging, waardoor er minder spanning op je polsen komt te staan. Vergeet tijdens de oefening zeker niet je knieën lichtjes gebogen te houden. Buig ietsje meer steeds op het moment dat je de halter heft. Dat is veiliger voor je rug.

De spier kent veel functies en goede ontwikkeling zwemmen ervan betekent niet alleen dat je iets te showen hebt, maar ook dat je meer kracht hebt bij andere fitnessoefeningen (zoals roeioefeningen, deadlift en bankdrukken ). De basisoefeningen voor de biceps zijn die met losse gewichten. Hierna bespreken we de beste drie. Standing Bar Curls, dé basisoefening voor gespierde bovenarmen. Ga staan en plaats je voeten op schouderbreedte. Neem een grote halter vast met onderhandse grip op iets meer dan schouderbreedte. De barbell heb je in de beginpositie vast met gestrekte of lichtgebogen armen ter hoogte van je bovenbenen. Maak een hefbeweging zodat de halter tegen de bovenkant van je borst terechtkomt. Laat de halter dan weer zakken.

Buikspieroefeningen voor thuis: 10 Oefeningen schema

Even je suede spierballen laten zien. Tja, dan komen meestal de biceps tevoorschijn. Biceps zijn immers de ultieme showspieren. In dit artikel presenteren we de drie meest efficiënte bicepsoefeningen. Gebruik ze alle drie of varieer, en je armen zullen groeien, terwijl je ook nog eens genoeg tijd overhoudt voor de rest van je lijf. Dat je immers minstens zo hard moet trainen, ook al 'show' je het wellicht wat minder. De musculus biceps brachii is de belangrijkste spier in de bovenarm. De nederlandse naam voor deze spier is de tweehoofdige armbuigspier. Ze bestaat dan ook uit twee spierkoppen: de korte kop (caput breve) en de lange kop (caput lungum).

Trainingsschema buikspieren
Rated 4/5 based on 459 reviews