In de traditionele anatomie wordt de lever verdeeld in vier kwabben gebaseerd op oppervlaktekenmerken. longen, lever, eierstokken Alvleesklier bijschildklier hypofyse prostaatklier milt maag Zwezerik schildklier. de lever uitgescheiden galkleurstoffen, afgestoten slijmvliescellen en bacteriën die in darmen zijn gegroeid, worden door de anus als. Het bloed uit de poortader komt vanuit de darmen en gaat eerst langs de lever zodat de lever het bloed kan zuiveren. Topographische, anatomie : Situs na soubor odkazují tyto 3 stránky. raw anatomie, arnold Arnold Schwarzenegger Bílkoviny cviky na břicho cvičení cíl dieta doplňky stravy fast food hubnutí Inbody Inbody. cviky: back lever, muscle up, slow muscle up na hrazdě, slow muscle up na kruhách, front lever, full planche, stojka, human flag.

de lever anatomie spliting inratendineální injekce kortikoidy?! Hyaluronát sodný psgag βapn-f (betaaminoproprionitril fumarát) laser usg elektromagent operace (transekce scl) Nemoci šlach velkých zvířat - uzavřená traumataruptura/lacerace šlachy překročení mechanické pevnosti šlachového provazce - přetržení/rozvláknění Etiologie přetížení (doskok, doběh) zátěž poškozené šlachy příznaky selhání funkce šlachy podle postižené šlacchové struktury nemoci šlach velkých. Peroneus tertius extenzory Achilova šlacha terapie klid, fixační obvaz (sutura, artrodéze) snížení zátěže/chov eutanázie nemoci šlach velkých zvířat - šlachové pochvyaseptická tendovaginitida synovitida šlachové pochvy (analogie se synovitidou v kloubu) Etiologie nadměrná zátěž poškození struktur mechanické dráždění příznaky zvýšená náplň strikutra retinakuly nemoci šlach velkých.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described. Download Presentation, an Image/Link below is provided (as is) to download presentation. Download Policy: Content on the website is provided to you as is for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able spirulina to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. Presentation Transcript, nemoci šlach velkých zvířat, vývojové anomálie laxita (extenzní deformity) flexní deformity. Uzavřená traumata tendinitida, tendinóza ruptura, nemoci šlachových pochev tendovaginitida, nemoci šlach velkých zvířat - vývojové anomálielaxita šlach flexorů, vrozená flacidita šlach ohýbačů prstu, etiologie nezralost kostry nezralost plodu nitroděložní infekce infekce matky. Příznaky prostoupení kloubů přizvednutá špička kopýtka chůze po spěnkovém kloubu, nemoci šlach velkých zvířat - vývojové anomálielaxita šlach extenzorů, diagnostika klinické příznaky rtg nedostatečná mineralizace kostěnného podkladu kloubů opožděný vývoj dlouhých kostí. Terapie klid v boxu x trauma podkůvky x obvaz? Prognóza příznivá/opatrná, nemoci šlach velkých zvířat - vývojové anomálieflexní deformity vrozené prstu celé končetiny ruptura společného natahovače prstu získané ranné (kopytní kloub - překlubní kopýko) pozdní (spěnkový kloub - strmý postoj) artrogenní, tendogenní nemoci šlach velkých zvířat - vývojové anomálieflexní deformity - vrozené neschopnost hříbat. V.) fixační obvazy operace Prognóza příznivá -dubiozní - nepříznivá nemoci šlach velkých zvířat - vývojové anomálieruptura společného natahovače prstu neschopnost hříběte předvést extenzi prstu při každém kroku etiologie neznámá velká hříbata příznaky laxita natahovačů překlubování oděrky otok opzetten na karpu zvýšená náplň šlachové pochvy nemoci šlach.

de lever anatomie

Menselijke anatomie - wikipedia


Download, skip this Video, loading SlideShow in 5 Seconds. Nemoci šlach velkých zvířat PowerPoint Presentation. Download Presentation, nemoci šlach velkých zvířat 1 / 26, nemoci šlach velkých zvířat. Šlachový aparát anatomie hrudní končetiny. Nemoci šlach velkých zvířat. Vývojové anomálie laxita (extenzní deformity) flexní deformity uzavřená traumata tendinitida, tendinóza ruptura nemoci šlachových petersburg pochev tendovaginitida. Copyright Complaint Adult Content Flag as Inappropriate.

DocVélo - anatomie de la bicyclette


Mediaal footprint renale kunnen andere lichte concaviteit ovaal, de afdruk duodenale, bepaald uit het eerste gedeelte van het duodenum. Lagere footprint nier is een halfronde depressie, de afdruk koliek, veroorzaakt door de lever buiging. De onderkant omvat het achteroppervlak van een groot deel van de linker kwab en de onderste helft van de rechter kwab, evenals de lever hilus en quadrate kwab. In een ondiep graf posterior-mediaal van de inferior vena cava huizen de galblaas. Op de linker kwab de footprint en footprint maag oesofageale twee naburige uitsparingen. De opdruk koliek kan soms aan deze kant. Ligamenten, de lever heeft verschillende peritoneale ligamenten die aansluiten op andere organen, de voorste buikwand en het middenrif: ligament cel ziekte, coronaire ligament, ronde ligament, driehoekig ligament linker driehoekig ligament rechts veneuze ligament, mindere omentum. De falciform ligament is gevormd uit twee vellen die op de voorzijde en de bovenvlakken van de lever en klassiek beschouwd als de deler van de rechter en linker lobben zijn. De bovenste twee lagen uiteen en vormen de coronaire ligament.

de lever anatomie

Soms zijn ze te onderscheiden milde depressies langwerpige voetafdrukken rib. Het is het voorste ondervlak van de intolerantie rechter kwab en de linker kwab. De rechtervlak convex en overeenkomstig de juiste middenrif koepel, die de vorm vormt en scheidt deze van de rechterlong. Het membraan behandelt de voorzijde van de zesde naar de negende of tiende kust. Het omvat de rechter zijvlak van het rechter kwab.

Het achtervlak is breed, convex naar rechts, maar met een holte bepaald door de bolling van de wervelkolom. Het omvat het achterste oppervlak van de juiste kwab van de lever en de Spiegelse kwab. Het is verbonden met het membraan door losse bindweefsel en is een groot driehoekig kale gebied. Zijdelings lever hilus heeft een verticale put waarin wordt gehuisvest de inferior vena cava. Onder het ruwe omgeving, er een lichte driehoekig verlaagd, de afdruk bijnier, lateraal en daaronder een ovaal vrij diepe holte die plaats de afdruk renale, bepaald door de rechter nier vormt.

Anatomie en aandoeningen binnen het mdl

Gezichten, het oppervlak van de lever wordt gewoonlijk verdeeld in vijf vlakken: boven-, voor-, grapefruit rechter, achter- en onderkant. De gezichten boven-, voor- en rechterzijde continu met elkaar en kan verwijzen naar het gehele bellen diaphragmatica oppervlak van de lever. Het griep bovenvlak, ter hoogte van het gebied tussen de bovenrand van de 5 en de lagere kosten van de 6, de grootste, een peervormig, en is gescheiden van de koepel rechts middenrif peritoneum, behalve driehoekig gebied waarbij de twee lagen van het ligamentum falciforme divergeren. The dome lever is gelokaliseerd aan de lijn interascellare rechts. In het centrum en op het niveau van divergentie ligament cel ziekte is er een lichte depressie, uitsparing hart. Het is het voorste bovenvlak rechter en linker lobben. De voorzijde is convex en heeft een driehoekige vorm, is de onderrand van het gebied tussen 6 en bovenkust van. Het wordt ook gedekt door het buikvlies, behalve voor het inbrengen van de ligamentum falciforme. Een deel van dit gebied in relatie met het membraan, waarbij de afdekplaten.

de lever anatomie

Ader (anatomie) - wikipedia

Lobi, de lever, volgens het klassieke onderscheid, is verdeeld in vier kwabben: rechts, links, vierkant en caudate. De rechter kwab is de meest omvangrijke orgaan heeft vaag komvormige vorm die ten minste een deel van de vijf vlakken van de lever omvat. De linker kwab heeft een volume gelijk aan ongeveer de helft van de rechter en dunner, heeft een driehoekige vorm. Het vierkant kwab is op het achteroppervlak van de lever en verschijnt als een projectie vierhoekige; Het is functioneel gerelateerd aan de linker kwab. De grenzen zijn rechts en de galblaas fossa cyste, boven de lever hilus lateraal yang round ligament. De caudatus lob of kwab Spigelian is een uitstulping van het achteroppervlak van de lever, gevormd door de papillaire werkwijze en de werkwijze caudatus; Het is functioneel ook gerelateerd aan de linker kwab. Het grenst aan de onderzijde van de lever hilus, lateraal van de veneuze ligament, craniaal en mediaal door de hepatische aderen van de inferior vena cava.

Het weegt ongeveer 1,5 kg, overeenkomend met 2,5 van het lichaamsgewicht van een volwassen mannelijke drager build; bij de zuigeling lever gewichten voor de grootste ontwikkeling in relatie tot de rest van het lichaam kan 5 van het totaal te zijn. De lever neiging de grootste maat bereiken 18 jaar, waarna het gewicht geleidelijk afneemt met de leeftijd. De lever oppervlak glad en zacht, roodbruine, maar bij obese personen gelige lijken, dit te wijten aan infiltratie van vetweefsel diffunderen in de leverparenchym. Een verdere belangrijke functie van de lever giftige stoffen ontgiften. Omgang, de lever bevindt zich in het bovenste buikholte, in het bijna het geheel van de juiste hypochondrium en overbuikheid, naar de linker kwab om een deel van de linker hypochondrium, die kan groter of kleiner zijn afhankelijk van het onderwerp bezetten. Het bovenoppervlak is ter hoogte van de 6 kust en de 10 thoracale wervels, terwijl de apex inferolateral gaat tot de 11e niveau en de kosten van de 2 lendenwervel. Boven de Glisson beste het kapsel en het buikvlies scheiden van het middenrif, anterieur-lateraal is ten opzichte van de membraan die het scheidt van het borstvlies rechts, soms de linker kwab verhouding op dezelfde wijze ook met de linker pleura, caudaal het colon transversum het antrum.

Bioplek biologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs

De lever is een klier extramural anficrina onder het diafragma geplaatst en tussen deze en de dwarse colon en maag. Het is de meest volumineuze klier van het menselijk lichaam. Speelt een fundamentele rol in het metabolisme en voert een reeks processen inclusief de opslag van glycogeen, de synthese van plasma-eiwitten, het verwijderen van toxische stoffen uit het bloed. Het produceert gal, die helpt bij de spijsvertering en het is aan de 6 maand baarmoeder leven de belangrijkste hematopoëtische orgaan. Bij splenectomie, kan de functie van de lever emocateresi compensatie van het ontbreken van de milt vatten. De medische termen in verband met de lever vaak gebruik van het woord "lever" of het voorvoegsel "hepato- afgeleid van het Latijnse hepaticus, zelf afgeleid van het Griekse woord voor lever, πατικός bestaande παρ en het achtervoegsel -ατος; zijn naam in het Italiaans afgeleid van. De lever is een klier bevestigd aan het spijsverteringsstelsel van de wigvorm, gevormd door de relatie met de organen en aangrenzende spieren. Het is bedekt met een verbindende capsule, waarbij de capsule Glisson die beschermt maar niet substantieel aan zijn vorm.

De lever anatomie
Rated 4/5 based on 837 reviews